Pričevanja naših sester

Nekaj osebnih pričevanj sester, kako so v svojem življenju razpoznavale Božji klic:

Več pričevanj: Zgodba mojega poklica

Milostni scenarij

Tole zgodbo mojega poklica bova napisala kar skupaj, kajne Jezus? Ker si ti glavni »krivec« zanjo. In ker edino Ti, ki vse veš in me poznaš do dna, veš tudi za tisto, kar je meni še prikrito.

Pojem Ti hvalo, moj Gospod, ker si se ozrl name in me poklical. Svoj milostni scenarij si zelo dobro pripravil. Danes strmim in se Ti zahvaljujem.

Kdaj je že bila tista milostna ura Tvojega mimohoda? Bila sem še zelo mlada, 11-letna deklica. V svoji dobroti si mi omogočil, da sem se srečala z redovnicami. Prevzele so me, njihov način življenja. Predvsem pa me je prevzela adoracija v njihovi kapeli. TI. Tvoj pogled. Takrat sva se prvič zares srečala iz oči v oči. Pogledal si me in me vzljubil. To sem občutila s tako gotovostjo, da mi je nihče ni mogel več vzeti. In ta Tvoj ljubeči pogled še vedno nosim v sebi. Ob Tvojem ljubečem pogledu sem zahrepenela, da bi postala tudi jaz taka sestra, da bi bila Tvoja.
Potem pa si me skrbno vodil, moj Ljubljeni, skozi vsa iskanja, ovinke, dvome, temo, samoto, tavanja, padce, grehe, nezvestobo ... in ostajal zvest. Ti, ki si. Ki si Ljubezen. Zvestoba. Naklonil si mi toliko ljudi, domače, sestre, duhovnike in mnogo drugih, ki so me vzgajali zate. Zame molili in se darovali.

Sedaj je že 35 let, odkar smem biti šolska sestra sv. Frančiška Kristusa Kralja. A Tvoja ljubezen ostaja ista. Še več. Vedno bolj in bolj odkrivam njene nedoumljive globine. In vedno znova me kličeš s tistim prvotnim pogledom in mi potrjuješ svojo prvotno Ljubezen. Daješ mi milost, da odkrivam, kako potrebno Ti je zaupati, predvsem tedaj, ko grem skozi temo in naveličanost.

Ko razočarana in utrujena od bega pred nevarnostmi zaspim, me zbudiš in sprašuješ, kakor nekoč Elija: Kaj delaš tukaj, Aleksandra? Odgovarjam Ti in Ti žalostna pripovedujem svoje težave, razočaranja in strahove. Ti pa mi pokažeš kruh in čutaro vode in mi praviš: Vstani in jej, sicer bo pot zate predolga. Vstanem. Jem. Pijem. Tvoje Telo in Tvojo Kri. Tebe, ki se mi daješ v hrano. In v moči te hrane potujem naprej. Proti Horebu. Tvoji sveti gori. In Ti pojem hvalo, Ljubljeni. Moja edina Ljubezen.

s. Aleksandra Kuri,
mariborska provinca