Kako postati Šolska sestra sv. Frančiška Kristusa Kralja?

Korak za korakom.
Tako preprosto?!

 

Odločitev

Da. Ustaviš se, razmisliš, se odločiš,
narediš prvi korak,
in za vsakega naslednjega se odločiš z Božjo pomočjo.

Razločevanje

Ko se zaveš, kako neizmerno te ima Bog rad, mu želiš odgovoriti na njegovo ljubezen. Gospoda sprašuješ: Kaj želiš od mene? Prisluhneš skrivnostni govorici, jo zaznaš, pretehtaš, in ko spoznaš, da to lahko uresničiš v skupnosti šolskih sester, prideš in narediš nadaljnje korake.

Kandidatinja

Kot kandidatinja prideš v eno od skupnosti. Prideš in opazuješ. V tem času lahko hodiš v šolo ali službo.

Postulantinja

Po določenem času (nekaj mesecih ali letih, odvisno od starosti, šolanja ali drugih obveznosti) vstopiš v postulaturo. To je obdobje, ko bolj od blizu spoznavaš redovno življenje, vanj dejavno vstopaš in preverjaš svojo odločitev.

Novinka

Če spoznaš, da je to tvoja pot, zaprosiš za vstop v noviciat, ki traja dve leti. V tem času utrjuješ povezanost z Gospodom, ki te ljubi, in svojo odločitev ter spoznavaš hojo za Njim v redovnem poklicu.

Juniorka

Po končanem noviciatu se s prvimi zaobljubami uboštva, čistosti in pokorščine vsa izročiš Gospodu. V znamenje izročitve prejmeš redovno obleko. Ob spremljanju odgovorne sestre nadaljuješ redovno vzgojo, opravljaš zaupano ti poslanstvo ali nadaljuješ študij. Vsako leto znova obnoviš zvestobo svoji odločitvi.

Za vse življenje

Po štirih do šestih letih z večnimi zaobljubami izpoveš zvestobo Gospodu za večno.