Služite v ljubezni

28. avgust 2015 - 16:22

Frascati, 27. avgusta 2015

Srečanje provincialnih tajnic in vrhovnega sveta poteka od 24. avgusta do 1. septembra v Centru formacije bratov kapucinov na griču, od koder se lepo vidi mesto Frascati in čudovita panorama mesta Rima ter okolice.

Dne 24. avgusta smo začele naše srečanje z molitvijo, med katero smo na častno mesto položile Sveto pismo, Vodilo in Konstitucije.

Vrhovna predstojnica s. M. Klara Šimunović je pozdravila sestre in med drugim povedala, zakaj smo našemu srečanju dale naslov Služite v ljubezni. Zares, tajnica je v službi sester. To je služba, ki jo je potrebno opravljati v ljubezni, kajti ne gre samo za strokovno delo, ampak je pravo poslanstvo v duhu evangeljskega služenja. Poslanstvo tajnice je prizadevanje za pristnost, poživljanje odnosov s sestrami v kongregaciji in provinci ter graditev občestva in edinosti. Zato mora dobro poznati sebe in si nenehno prizadevati za pozitiven odnos z Bogom in drugimi.

Torek 25. avgusta je bil dan zbranosti in molitve. Biblicistka s. Michela Refatto SFP nam je predstavila lik Marije in Elizabete ter nekatera besedila iz pisem apostola Pavla, ki se nanašajo na našo temo.

26. in 27. avgusta bo z nami podtajnik Kongregacije za ustanove posvečenega življenje in družbe apostolskega življenja p. Sebastiano Paciolla OCist, ki govori o temi Leto posvečenega življenja: teoretični in praktični vidiki. Sledilo bo predavanje s. Piere Cavaglià, vrhovne tajnice Inštituta hčera Marije Pomočnice, o liku vrhovne in provincialne tajnice. Poleg tega si bomo ogledale urade tajništva in arhiv v njihovi generalni hiši. Predviden je tudi obisk na Kongregaciji za ustanove posvečenega življenje in družbe apostolskega življenja v Rimu.

Na našem srečanju se bomo posvetile tudi temeljitemu pregledu in prenovi našega priročnika za tajnice iz leta 2004.

Sodelovanje pri sv. maši na na grobu sv. Petra v vatikanski baziliki je poseben dar udeleženkam srečanja v letu posvečenega življenja.
Prisrčen pozdrav vsem sestram in hvala za molitve in dobre želje za naše delo.

Mir in dobro!

s. Celina S. in s. Angela Z.