In boste moje priče - VII. plenarni svet

27. avgust 2014 - 23:18

VII. plenarni svet Šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja

»In boste moje priče do skrajnih mej sveta (Apd 1,8)« je tema sedmega plenarnega sveta naše kongregacije, ki poteka od 25. avgusta do 6. septembra 2014 v materni hiši v Mariboru. Na plenarnem zasedanju so zbrane članice vrhovnega sveta, provincialne predstojnice ter predstojnica rimske regije, po ena predstavnica za vsako provinco in regijo ter predstavnica sester misijona v DR Kongo. »Plenarni svet je posvetovalno telo, ki zaseda enkrat med dvema rednima vrhovnima kapitljema« (Konstitucije, čl. 139).

Z molitvijo in procesijo, med katero smo brale Božjo besedo, odlomke iz Frančiškovih spisov in Kronike materne hiše ter papeževe apostolske spodbude Veselje evangelija, smo začele naše srečanje.

V dvorani je sledil pozdravni nagovor vrhovne predstojnice s. M. Klare Šimunović, s katerim je uradno odpirala sedmo zasedanje plenarnega sveta. S. Klara je spomnila na prihod prvih sester iz Gradca v Maribor pred 150. leti: »Prve štiri sestre so se naselile v majhni hiši, ki je postala zibelka naše kongregacije. Za nas, ki smo se danes zbrale kot predstavnice celotne kongregacije, Gospod dela velike reči in nas navdaja z veseljem (prim. Ps 126,3), že zaradi dejstva, da tukaj lahko "postavimo svoj šotor", da moremo moliti in razmišljati na tem kraju, kjer so naše korenine in od koder se je razvejala naša kongregacija.« Spomnila je, da nas »preteklost in prihodnost nenehno izzivata« in nas spodbudila, da bi se spominjale zgodovine in pogumno objele prihodnost ter da bi poživile misijonarsko vnemo in okrepile zagon za novo evangelizacijo.

Med zasedanjem plenarnega sveta bomo udeleženke naredile pregled trenutnega stanja naše kongregacije, se vprašale o svojem pričevanju in zvestobi bistvenim elementom redovnega življenja ter zavzetosti za novo evangelizacijo v sodobnem svetu. Soočile se bomo tudi s temo sodelovanja in delitve karizme z laiki. V pomoč nam bodo tudi povabljeni predavatelji in delovno gradivo, ki povzema prispevek vseh sester kongregacije.

Ob spodbudi številnih sester, ki so nam zapustile zgled pristnega pričevanja gorečega življenja za Kristusa in njegovo kraljestvo, smo danes poklicane tudi me, da z življenjem pričujemo za evangelij.

Skupina za obveščanje